background image
image
image
image
Beschikbaar
Nieuws
Info video
Seeing Me Nieuwsbrief

Foto’s van het Congres “Leve de verschillen”

Share
Read More

Webapp Seeing Me: ‘Gestructureerd werken aan identiteitsontwikkeling’

 

 

 

Rénée Pierrot werkt aan verbondenheid. Dit heeft in het onderwijs – en daarbuiten – allerlei vormen aangenomen. Ze staat aan de basis van de webapplicatie Seeing Me, een voortzetting van het project Ik ben een Wereldburger.  Jongeren tussen 11 en 16 jaar kunnen hun levensverhaal vertellen en deze – onder begeleiding van een  mentor –  met elkaar delen.  Zo worden onderwerpen bespreekbaar gemaakt. Bij Niekée in Roermond is een start gemaakt. Haar uiteenzetting, plus een video.

Aandacht geven aan ieders persoonlijke verhaal ter bevordering van de identiteitsontwikkeling. Dat is wat Pierrot voor ogen had, toen zij vanaf 2004 ging werken aan het onderwijsproject ‘Ik ben een Wereldburger. ‘De enige methode waarin gestructureerd aandacht wordt geschonken aan de identiteitsontwikkeling van ieder individueel kind,’ aldus Pierrot in onderstaande video.

Geïnspireerd door video’s van meester Kanamori wist Pierrot dat het nooit kan gaan over de methode an sich. Maar dat deze altijd in dienst staat van de relatie en de verbondenheid die tussen leraar en leerlingen, alsmede tussen leerlingen onderling, gelegd dient te worden. ‘Het gebeurt  dat leraren kinderen aan het werk zetten, zodat ze zelf weer wat tijd voor andere dingen hebben. Dan schiet ook deze methode zijn doel voorbij.’

Met de nieuwe digitale mentormethode Seeing-Me kunnen leerlingen hun levensverhaal schrijven en op een creatieve manier vormgeven in een web-app. Door de methode als web-app uit te brengen wil Pierrot aansluiten op de belevingswereld van jongeren. De methode is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, SVO of PRO en de app werkt op Windows en iPads.

Pierrot zelf heeft ervaring als docente Nederlands en NT-2 in het voortgezet onderwijs en heeft zich verder gespecialiseerd als orthopedagoge, zorgcoördinator en counselor. De laatste jaren opereert ze bij Niekée in Roermond vanuit deze rollen.

Meer informatie: www.seeing-me.com

Renée Pierrot geeft op 13 maart een workshop (om 12.45 uur tijdens de lunchpauze) op het jaarcongres Onderwijs van Nu, in de Brabanthallen in Den Bosch. De titel: ‘Waarom is delen zo helend?

Share
Read More

GRATIS Proef-versie:


Seeingme App

Vanaf 1 januari  kan elke school 1 proef-versie Seeing-Me bestellen.  Op deze manier kun je de inhoud bekijken op de 3 index-pagina’s, maar kun je ook zelf uitproberen wat je allemaal kunt doen met de achtergronden. Daarvoor hebben we een 15-tal pagina’s open gezet. Deze pagina’s kun je herkennen aan de groene bolletjes binnen de index-pagina’s.
Deze GRATIS proef-versie kun je als school 30 dagen gebruiken en uitproberen. Op deze manier kun je zelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn in Seeing-Me en hoe de leerlingen hun levensverhaal kunnen uitbeelden in woord en beeld. Het is als mentor heel leuk om ook je eigen verhaal in te vullen en te delen met de leerlingen. Door de IPAD of laptop te verbinden met een smartboard in de klas kan een ieder vrijwillig zijn of haar verhaal delen door bewerkte pagina’s te laten zien en erover te vertellen. In het HELP-menu vind je instructie filmpjes. Veel plezier ermee!!

Probeer het zelf:
– Windows versie
– IPad versie
 
 

Share
Read More

Seeing Me bij het Congres "Leve de verschillen"

Op 13 Maart 2013 is Seeing-Me te vinden op de kennismarkt
van het Congres "Leve de verschillen". Tevens wordt door Seeing-Me
een workshop gegeven tijdens de grote pauze van dit congres.

Leve de Verschillen. 2de jaarcongres Onderwijs van Nu
13 maart 2013, Congresgebouw 1931, Brabanthallen Den Bosch. Workshops, lezingen, kennismarkt in het teken van omgaan met verschillen in de klas.
Meer informatie op www.onderwijsvannu.nl.

Share
Read More

Niekee start met de nieuwe Seeing-Me Web-App

Niekee is een VMBO-breed te Roermond met het volgende motto: “Het optimaliseren van de groei van kinderen tot leerenthousiaste, zelfverzekerde, zelfverantwoordelijke ondernemende en democratische burgers!”. Het is dan ook niet vreemd dat Seeing-Me helemaal in deze visie past. Daar Niekee ook het gebruik maken van digitale leermiddelen heel belangrijk vindt in het onderwijs hebben alle leerlingen de beschikking over een laptop of Ipad. Alle brugklas-mentoren van Niekee zijn enthousiast over de mogelijkheden die de Seeing-Me App biedt voor de mentorlessen en besloten zo spoedig mogelijk in te stappen. De directie van de school ging vorige week akkoord. Klaar voor de start dus!! Wij wensen Niekee veel plezier met het gebruik Seeing-Me en zullen heel spoedig via deze weg hun ervaringen met jullie uitwisselen.

Share
Read More

Digitale mentormethode Seeing-Me laat leerlingen werken in web-app

 

 

 

De nieuwe digitale mentormethode Seeing-Me laat leerlingen levensverhalen schrijven en vormgeven in een web-app. Door de methode als web-app uit te brengen wil ontwikkelaar Renée Pierrot aansluiten op de belevingswereld van jongeren. De methode is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, SVO of PRO en de app werkt op Windows en iPads.

Over Seeing-Me

Seeing-Me is een web-applicatie waarin jongeren met voorgestructureerde werkbladen hun levensverhaal vertellen. De achtergrond van elke pagina kan naar eigen smaak van de leerling worden ingericht en vormgegeven. De inlogpagina heeft een levensboom waar leuke foto’s in komen te staan. Deze kaders worden gevuld met foto’s die de leerling gaandeweg in de app zet.

 

Elke klas krijgt een eigen online forum. De mentor is de moderator voor dit forum. Zo kan iedereen in de klas onderwerpen bespreekbaar maken en reageren, wat ook buiten de mentorles kan plaatsvinden.

Deze methode is ontwikkeld door Rénée Pierrot. Ze heeft ervaring als docente Nederlands en NT-2 in het voortgezet onderwijs en zich verder gespecialiseerd als orthopedagoge, zorgcoördinator en counselor.

Share
Read More

Seeing-Me de lucht in

Seeing Me

Op 22 november was het zover. Na maanden heel hard werken is de Web-App klaar en kunnen onze kids hun levensverhaal nu ook vertellen online. Deze Web-App biedt elke kind 140 webpagina’s met werkbladen over hun leven nu, over vroeger en over hun toekomst. Super cool zijn de achtergronden die ze zelf kunnen vormgeven en de filmpjes die ze kunnen opladen. We zijn heel erg nieuwsgierig hoe vooral de jongeren deze Web-App zullen waarderen en kunnen dan ook niet wachten om met de eerste groepen te gaan beginnen. Het nieuwe klasse-forum is een hele aanwinst en biedt tonnen aan mogelijkheden aan de mentor om ook buiten de les in contact te blijven met zijn klas en allerlei onderwerpen te bespreken. Ja, ja, de digitale leerweg staat nu ook voor de mentorlessen klaar. Wij zijn trots op het resultaat!!!

Share
Read More

Seeing-Me de lucht in tijdens Dag van de zorgcoördinator 2012

 

 

 
Op donderdag 22 november gaat tijdens de eerste workshopronde van de Dag van de zorgcoördinator om precies 10.30 uur de digitale mentormethode Seeing-Me de lucht in. De rest van de dag zal het geelblauw van de methode de bezoekers van de informatiemarkt al van veraf de weg wijzen naar de stand van Advies Pierrot.

Seeing-Me is de digitale versie van de mentormethode: “Ik ben een wereldburger.” Het is een gebruiksvriendelijke Web-App, waarin de leerlingen op creatieve wijze hun eigen persoonlijke verhaal vertellen in 140 webpagina’s verdeeld over 3 hoofdstukken. De methode wil de identiteitsontwikkeling van jongeren bevorderen om ze op die manier sterker te maken.

Renee Pierrot is zelf zorgcoördinator. Ze is betrokken bij de sociaal emotionele ontwikkeling van haar leerlingen. Dat is onder zorgcoördinatoren de gewoonste zaak van de wereld. Het is daarom een uitstekend idee van Renee om haar nieuwe methode juist tijdens de Dag van de zorgcoördinator te lanceren.

Seeing-Me

Share
Read More

Meester Kanamori

Gisteren was ik in de Oranjerie om een evenement te bezoeken dat was georganiseerd rond Meester Kanamori, een Japanse onderwijs-held die ik zeer bewonder. Er is een film over zijn werk gemaakt. Die is echt de moeite waard. Werken met jongeren vanuit verbondenheid. Hij doet het!! en hij deed het gisteravond ook, met 350 mensen in de zaal. Hij was totaal op zijn gemak en vertelde over zijn onderwijs visie vanuit het diepst van zijn ziel. Wow, hoe inspirerend! Ik ging bewogen en gevoed naar huis, vol inspiratie om mijn werk met het wereldburgerproject zo volledig mogelijk op de kaart te zetten. We moeten er gezamenlijk voor vechten om de wereld rondom en met kinderen te verzachten, zodat ook zij echt kunnen ontspannen en vanuit hun passie in het leven kunnen staan. Gewoon kunnen zijn wie ze zijn, zoals ze zijn. Wat een heerlijke ontdekkingstocht is dat toch. Ik ga ervoor!! Doen jullie mee?

 

Dit is de film: Children full of life.

 

Share
Read More

Educare 04/2010 

 


Voor een groter beeld: klik op de pagina, vervolgens klik op de rechter muisknop en klik op
“bekijk afbeelding of view image”.

 

Share
Read More